Natuurlijk kan het eens voorkomen dat je het product toch niet wilt hebben, of liever wilt terugbrengen om wat voor reden dan ook. Op deze pagina vind je daarom alle informatie die je nodig hebt om een product te retourneren.

Digitale licenties

Let op: Het herroepingsrecht is uitgesloten voor de aankoop van softwarelicenties die na bestelling en betaling direct (per email) worden geleverd. Onderstaande informatie geldt slechts ten aanzien van fysieke producten. Tijdens het bestelproces verzoek je om directe levering van de licentie en verklaar je door de directe levering afstand te doen van het herroepingsrecht.

Omdat niet valt te controleren of de meeste licenties al in gebruik zijn, kunnen we deze helaas niet retour accepteren.

Hoe werkt retourneren bij ons?

Retourneren bestaat uit simpelweg gezegd drie fases: Het aanmelden van een retour, de behandeling ervan, en de terugbetaling van het bedrag.

Wettelijk is vastgelegd dat je bij aankopen via internet producten zonder opgaaf van reden binnen 14 dagen na ontvangst van je bestelling de aankoop ongedaan mag maken. Dit kan je doen door het product aan ons te retourneren of door ons tijdens deze termijn vooraf op de hoogte te brengen van de retour. Indien je ons vooraf op de hoogte brengt heb je vanaf dat moment nog 14 dagen de tijd om het product daadwerkelijk te retourneren. Hierbij kan je ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping (PDF), maar dat is niet verplicht. 

Je ontvangt van ons dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retourneert blijven de verzendkosten van de heenzending wel voor eigen rekening. De kosten voor het terugzenden van een product zijn wel voor eigen rekening. Deze kosten bedragen bijv. €6,95 met PostNL Track & Trace Basis pakket. We raden je echter altijd aan om aangetekend en verzekerd te versturen. In dit geval heb je namelijk in geval van vermissing van een pakket, meer rechten bij PostNL.

Aanmelding

Wij verzoeken je vriendelijk een retour vooraf aan te melden via ons contactformulier. Vermeld hierbij altijd het ordernummer bij de retour aanmelding. Deze vind je in de orderbevestiging die je van ons bij de bestelling per email hebt ontvangen, en staat ook op de factuur. Je ontvangt van ons een email zodra de retour is aangemeld, met een reactie of je retour geaccepteerd kan worden. Stuur het product alleen terug wanneer je van ons een Retournummer hebt ontvangen. Zonder dit nummer kunnen we je retour namelijk minder snel en efficiënt verwerken. Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via ons email adres. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van je retour terugstorten mits het product reeds in goede orde is ontvangen.

Wanneer kun je retourneren?

Uiteraard houden we van tevreden klanten. Maar het kan natuurlijk altijd een keer voorkomen dat je een product wilt terugbrengen. Je hebt in dit geval 14 kalenderdagen de tijd om aan te geven dat je gebruik wilt maken van de retouroptie. Dit wordt gerekend vanaf de datum van levering (dus niet vanaf de factuurdatum). Je bent hierbij niet verplicht om aan te geven waarom je wilt retourneren, maar je bent natuurlijk vrij om dit wel te doen. We reageren inhoudelijk binnen 48 uur op je retour-aanmelding. Hierna heb je opnieuw 14 dagen de tijd om het product retour te sturen. Na 14 kalenderdagen is retourneren enkel mogelijk indien het product niet conform is geleverd (bijv. defect/abnormale slijtage etc). Retourneren kan dan na het aanmelden van een Retour via ons contactformulier.

Uitgesloten artikelen

Uitgesloten van het herroepingsrecht zijn:

- Makkelijk kopieerbare producten (DVD's en CD's), waarvan de verzegeling na levering is verbroken

- Softwarelicenties die op verzoek direct na aankoop (per e-mail) worden geleverd).

Ben je desondanks ontevreden over een digitaal product? Neem dan even contact met ons op.

Samengevat:

  • Retourneren binnen 14 dagen na ontvangst van product, zonder opgaaf van reden;
  • Na melding 14 dagen de tijd voor het retourneren;
  • Volledige orderbedrag inclusief de verzendkosten worden binnen 14 dagen na melding van de retour vergoed;
  • Softwarelicenties, DVD's en CD's waarvan de verzegeling na levering is verbroken kunnen niet worden geretourneerd.

Ons retouradres is:

Varsio

Onder vermelding van: RETOUREN

Lisserdijk 322

2165 AB Lisserbroek

Klik hier om een retour aan te melden.